Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gravírozásról képes leírás - Gravírozás.tlap.hu
részletek »

Gravírozásról - Gravírozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gravirozas.tlap.hu » Gravírozásról
Keresés
Találatok száma - 6 db
A lézergravírozás technikája

A lézergravírozás technikája

A technika A lézergravírozás során nagy teljesítményű szén-dioxid (CO2) lézer használatával tudunk a megmunkálandó felületen tetszőleges ábrát, szöveget megjeleníteni. A computerrel vezérelt gravírozógép lézerfeje végighalad a megmunkálandó felület felett és a fókuszált lézersugár a megfelelő helyeken megégeti az anyag legfelső rétegét (bizonyos anyagoknál elárolog az anyag), így alakul ki a kívánt kép. A fókuszpont átmérője a milliméter tört része, ezért a kialakuló kép igen precíz és nagy felbontású. A sugárzás intenzitása és ezzel a gravírozás mélysége szintén pontosan szabályozható. A lézeres gravírozás alapja, hogy az anyag felületét elérő fény mekkora hatásfokkal alakul hővé, ezért a különböző anyagokba eltérő hatékonysággal lehet gravírozni. A nem tükröző felületek, mint a fa és a különböző műanyagok általában kitűnő eredményt adnak.

A lézerrendszerek alapjai

A lézerrendszerek alapjai

A ''Laser'' (lézer) kifejezés egy mozaik szó: a Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (fényerősítés a (fény)sugárzás indukált, stimulált emissziójával) meghatározás szavainak kezdőbetűiből ered. A lézersugárzás úgy keletkezik, hogy egy lézer médiumot koncentrált energiának tesznek ki. A lézer médium lehet egy kristály (Nd:Yag, Nd:Ylf, stb.) vagy egy gáz keverék (Co2, Hélium-neon, stb.), amit gerjesztenek, vagy ''pumpálnak'', hogy spontán fény kibocsátásra késztessék.

Gravírozás fémre, fára, üvegre

Gravírozás fémre, fára, üvegre

A gravírozás megrendelése esetén kérjük hogy juttassa el hozzánk a gravírozandó szöveget, logót vagy grafikát e-mailben! Kérjük jelezze hogy melyik terméket választotta, lehetőség szerint adja meg a rendelés számát, vagy a megrendelő nevét, címét és telefonszámát! A logót, grafikát fekete-fehér képállományban a következő fájl formátumok valamelyikében tudjuk fogadni! (jpg, bmp, tif, cdr14-ig) A gravírozás árát nem tartalmazzák a termékek árai arra minden esetben felárat számolunk fel! Ha bármilyen kérdése lenne a gravírozás megrendelésével kérem vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben!

Gravírozás gyémánttűvel

Gravírozás gyémánttűvel

A gravírozás történhet gyémánt karcoló, vagy forgó marótűvel. Mindkét esetben a sablontartóba behelyezzük a gravírozni kívánt szöveg, vagy ábra sablonját, jobb kezünkkel ezen vezetjük a gép letapogató egységét, míg a másik kezünkkel a gravírozóegység karjára megfelelő nyomást gyakorolva végezzük el a munkát a satuban jól rögzített munkadarabon. Soha ne nyomja le a gravírozóegységet mielőtt a letapogatót a sablonba nem helyezte, és soha ne emelje fel a tapogatót a maróegység felengedése előtt.

Gravírozási technika

Gravírozási technika

Kétféle gravírozási technika létezik, az egyik a mechanikus gravírozás, marás (fa, fém termékekre), melyet csak nagyobb méretű embléma felhelyezése esetén ajánlunk. A másik eljárás a lézergravírozás, melynél a gravírozás mélysége akár századmilliméterekben is mérhető. Ennél az eljárásnál a termék felülete megég és így adja ki az emblémát, kis méretű logó esetén ajánljuk pontossága miatt.

Lézertechnika

Lézertechnika

Komlósi Sándor vagyok. Az elmúlt közel egy évtizedben volt alkalmam alaposan megismerni a lézertechnológia egyes területeit. 7 éven át dolgoztam a Trotec Magyarországi képviseleténél (7 év Tibetben Trotec-ben), majd egy évig dolgoztam ipari jelöléstechnika területen is a MasterPrint Kft-vel. Éveken át üzemeltettem a Trotec lézerek országos szervizhálózatát, miközben több más gyártó gépeit is megismertem -Epilog, Universal, Gcc, Macsa, LeLee, Golden Laser, SunX, Alltec, RuiJie, Han's, Looxis stb.

Tuti menü