Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gravírozásról képes leírás - Gravírozás.tlap.hu
részletek »

Gravírozásról - Gravírozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gravirozas.tlap.hu » Gravírozásról
Keresés
Találatok száma - 6 db
A lézergravírozás technikája

A lézergravírozás technikája

A technika A lézergravírozás során nagy teljesítményű szén-dioxid (CO2) lézer használatával tudunk a megmunkálandó felületen tetszőleges ábrát, szöveget megjeleníteni. A computerrel vezérelt gravírozógép lézerfeje végighalad a megmunkálandó felület felett és a fókuszált lézersugár a megfelelő helyeken megégeti az anyag legfelső rétegét (bizonyos anyagoknál elárolog az anyag), így alakul ki a kívánt kép. A fókuszpont átmérője a milliméter tört része, ezért a kialakuló kép igen precíz és nagy felbontású. A sugárzás intenzitása és ezzel a gravírozás mélysége szintén pontosan szabályozható. A lézeres gravírozás alapja, hogy az anyag felületét elérő fény mekkora hatásfokkal alakul hővé, ezért a különböző anyagokba eltérő hatékonysággal lehet gravírozni. A nem tükröző felületek, mint a fa és a különböző műanyagok általában kitűnő eredményt adnak.

A lézerrendszerek alapjai

A lézerrendszerek alapjai

A ''Laser'' (lézer) kifejezés egy mozaik szó: a Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (fényerősítés a (fény)sugárzás indukált, stimulált emissziójával) meghatározás szavainak kezdőbetűiből ered. A lézersugárzás úgy keletkezik, hogy egy lézer médiumot koncentrált energiának tesznek ki. A lézer médium lehet egy kristály (Nd:Yag, Nd:Ylf, stb.) vagy egy gáz keverék (Co2, Hélium-neon, stb.), amit gerjesztenek, vagy ''pumpálnak'', hogy spontán fény kibocsátásra késztessék.

Gravírozás fémre, fára, üvegre

Gravírozás fémre, fára, üvegre

A gravírozás megrendelése esetén kérjük hogy juttassa el hozzánk a gravírozandó szöveget, logót vagy grafikát e-mailben! Kérjük jelezze hogy melyik terméket választotta, lehetőség szerint adja meg a rendelés számát, vagy a megrendelő nevét, címét és telefonszámát! A logót, grafikát fekete-fehér képállományban a következő fájl formátumok valamelyikében tudjuk fogadni! (jpg, bmp, tif, cdr14-ig) A gravírozás árát nem tartalmazzák a termékek árai arra minden esetben felárat számolunk fel! Ha bármilyen kérdése lenne a gravírozás megrendelésével kérem vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben!

Gravírozás gyémánttűvel

Gravírozás gyémánttűvel

A gravírozás történhet gyémánt karcoló, vagy forgó marótűvel. Mindkét esetben a sablontartóba behelyezzük a gravírozni kívánt szöveg, vagy ábra sablonját, jobb kezünkkel ezen vezetjük a gép letapogató egységét, míg a másik kezünkkel a gravírozóegység karjára megfelelő nyomást gyakorolva végezzük el a munkát a satuban jól rögzített munkadarabon. Soha ne nyomja le a gravírozóegységet mielőtt a letapogatót a sablonba nem helyezte, és soha ne emelje fel a tapogatót a maróegység felengedése előtt.

Gravírozási technika

Gravírozási technika

Kétféle gravírozási technika létezik, az egyik a mechanikus gravírozás, marás (fa, fém termékekre), melyet csak nagyobb méretű embléma felhelyezése esetén ajánlunk. A másik eljárás a lézergravírozás, melynél a gravírozás mélysége akár századmilliméterekben is mérhető. Ennél az eljárásnál a termék felülete megég és így adja ki az emblémát, kis méretű logó esetén ajánljuk pontossága miatt.

Hirdetés
Lézertechnika

Lézertechnika

Komlósi Sándor vagyok. Az elmúlt közel egy évtizedben volt alkalmam alaposan megismerni a lézertechnológia egyes területeit. 7 éven át dolgoztam a Trotec Magyarországi képviseleténél (7 év Tibetben Trotec-ben), majd egy évig dolgoztam ipari jelöléstechnika területen is a MasterPrint Kft-vel. Éveken át üzemeltettem a Trotec lézerek országos szervizhálózatát, miközben több más gyártó gépeit is megismertem -Epilog, Universal, Gcc, Macsa, LeLee, Golden Laser, SunX, Alltec, RuiJie, Han's, Looxis stb.

Tuti menü